среда, 15 октября 2008 г.

central fitness earlville




Olieconcern Shell moet het land in Nigeria waarop de olieterminal Bonny Island is gebouwd, teruggeven aan de lokale bevolking. Dat heeft een Nigeriaanse rechter afgelopen zomer bepaald. Shell is tegen de uitspraak in beroep gegaan.
Een Shell-woordvoerder bevestigde vandaag berichtgeving hierover in Nigeriaanse media. De uitspraak van de rechter betrof de joint venture SPDC, waarin olieconcern Shell een belang heeft van 30 procent. Twee families van Bonny Island en een raad van stamhoofden hadden de zaak aangespannen, aldus de woordvoerder.



SPDC heeft een productiecapaciteit van dagelijks ongeveer een miljoen vaten olie. Shell kwam na aanvallen van Nigeriaanse rebellen afgelopen voorjaar met een zogeheten 'force majeure'-verklaring voor de exportterminal, zodat het concern gedekt is als het onverhoopt niet zou kunnen leveren. Bonny Island is een belangrijke terminal voor Shell in Nigeria. Het concern is nog steeds bezig met herstelwerkzaamheden.



Shell is al zestig jaar actief in Nigeria, waar het bedrijf zo'n 10 procent van zijn wereldwijde productie vandaan haalt. Sinds halverwege de jaren negentig kampt het concern met veiligheidsproblemen, omdat de lokale bevolking een groter deel van de olie-inkomsten van het land opeist.


central fitness earlville, central fitness club, central fitness cairns, central fitness, central fitness japan.



Комментариев нет: